Forrás: Pásztor Tünde

Zsenge tök sörtésztában, kapros joghurttal

Zsenge tök sörtésztában, kapros joghurttal

Meghámozzuk a tököt, a magokat kikaparjuk, a kemény tökhúst vékony hasábokra vágjuk. Besózzuk, hagyjuk kicsit állni. Elkészítjük a mártást: a joghurtot összekeverjük a finomra vágott kaporral, csipetnyi sóval és a lereszelt fokhagymával. Hideg helyen pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
A sörtésztához habosra keverjük a tojásokat egy csipetnyi sóval, majd váltogatva adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a sört – jó sűrű palacsintatésztát kell kapnunk; ha kell, adjunk hozzá egy kis vizet. A besózott zöldséget papírtörlővel szárazra töröljük, megmártjuk a sörtésztában, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük (nem érdemes túl sokat egyszerre beletuszkolni a serpenyőbe, mert megnőnek sülés közben). Papírra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla. A kapros mártással és párolt rizzsel tálaljuk.

kaloria 370 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink