Először a tésztát állítjuk össze. A robotgép táljába öntjük a sóval elkevert lisztet. Hozzáadjuk az élesztőt, a sütőport és a porcukrot. Összeforgatjuk. Hozzátesszük a tejet, a vajat és a tojássárgáját. Összegyúrjuk, viszonyleg kemény tésztát fogunk kapni. Három egyenlő részre osztjuk. Egyesével átlátszó fóliába csomagoljuk, és 20-30 percre betesszük a hűtőszekrénybe.
Ha letelt az idő, 3-4 mm vastag, tepsiméretű téglalapokká nyújtjuk a tésztagombócokat. Belefektetjük a tepsibe az egyik tésztát. Megkenjük a lekvár felével. A darált diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a felét rászórjuk a lekváros tésztára. Ugyanezt ismételjük a következő tésztalappal is. A tetejére fektetjük a harmadik lapot. 150 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, és bevonjuk vele a süteményt. Ha megdermedt, hosszúkás szeletekre vágjuk.