Zsiványpecsenye szárzellerben tálalt babpürével

Zsiványpecsenye

A húst 2 cm-es kockákra vágjuk, majd olaj, mustár és bors
keverékébe egy éjszakára bepácoljuk. A szalonnát kockákra, a hagymát cikkekre vágjuk. A húst kicsit megsózzuk, majd a szalonnakockákkal, a hagymával meg a gombával nyársakra húzzuk. Nagy serpenyőben olajat forrósítunk, ebben a nyársakat előbb fedő alatt átpároljuk, majd fedő nélkül, és pirosra sütjük.

Szárzellerben tálalt babpüré

A babot sós, babérleveles vízben megfőzzük, leszűrjük és átpasszírozzuk vagy botmixerrel pürésítjük. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a babkrémet meg a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük. A szárzellert kisebb darabokra vágjuk,
megtöltjük a babpürével, így tálaljuk a pecsenyéhez. Köretnek burgonyacsipszet vagy puliszkát kínálunk mellé.

kaloria 540 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink