Apróra vágjuk a vöröshagymát, a fokhagymát áttörjük, majd kevés zsiradékon pároljuk.
Megszórjuk őrölt pirospaprikával, átkeverjük, öntünk rá egy kis vizet. Rádobjuk az összekockázott zúzát, ízesítjük sóval, borssal, kis majoránnával (ha frisset használunk, abból egy keveset félreteszünk), őrölt babérral és köménnyel. Fedő alatt majdnem puhára pároljuk, közben folyamatosan pótoljuk az elfőtt levét.
Hozzátesszük a bor nélkül kockára vágott combot is, még öntünk rá kis vizet. A leveszöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, azt is belerakjuk. Mindig annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje a hozzávalókat. Felforraljuk, majd pár perc múlva beletesszük a kockára vágott krumplit is, öntünk rá annyi vizet, amilyen sűrűségű levest akarunk.
Újra kóstoljuk, sózzuk-borsozzuk, ha szükséges, végül készre főzzük.