Piskóta
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral meg egy csipet sóval. Hozzáadjuk a sütőporral, a reszelt narancshéjjal, a kakaóval és a fűszerkeverékkel elvegyített lisztet, majd hablapáttal óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A tésztát kivajazott, kilisztezett 24 cm-es átmérőjű tortaformába öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt piskótalapot vízszintesen kettévágjuk, és mindkettőt meglocsoljuk narancslével.
Töltelék
- A gesztenyemasszát áttörjük, egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit összekeverjük a mascarponéval meg a rummal. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, azután a kétharmadát óvatosan elkeverjük a gesztenyekrémmel. Az egyik piskótalapot megkenjük krémmel, majd befedjük a másik tésztalappal. A torta tetejét és az oldalát ugyancsak megkenjük gesztenyekrémmel. A tetejét a félretett gesztenyepürével, tejszínhabbal és naranccsal díszítjük.
Vaníliakrémes gesztenyetorta
Gesztenyés pohárkrém