Magazin
Vannak olyan elméletek, amelyek szerint bizonyos ízekhez, ételfélékhez meghatározott érzelmek, vágyak köthetőek. Aki például lágy krémeket enne, az kényeztetésre vágyik. Ha pedig épp utáljuk az egész világot, és teli vagyunk elfojtott agresszióval, akkor ropogós ételeket ennénk, például csipszet. A készen kapható burgonyacsipszek nem tartoznak a legegészségesebb élelmiszerek közé, helyettük a házi zöldségcsipszeket ajánljuk.
A tokányok, ezek a szaftos húsételek nemcsak nagyon finomak, hanem praktikusak is. Érdemes egyszerre megcsinálni egy nagy lábassal, és aztán rájárhatunk két-három napig. Jól melegíthető, jól bírja a hűtést és a fagyasztást. Most, hogy kitört a tavasz, főzhetjük bográcsban is. Adhatunk mellé kenyeret, nokedlit, krumplit, tésztát, rizst, a maradékot betekerhetjük tortillába, palacsintába – ahány köret, annyiféle étel lesz.
Rendes háztartásban mindig van otthon egy kis keksz, kávé-tea mellé annyira jólesik egy-egy szemet elropogtatni. Persze vehetünk is, de azért az otthoninak nincs párja. Mutatunk pár nagyon egyszerű és ízletes variációt, fémdobozba zárva sokáig elállnak (főleg, ha kicsit eldugjuk az édesszájú családtagok elől).
A szabadtéri zöldségekre még várni kell, de a csírák máris a rendelkezésünkre állnak. Sok helyen kaphatóak, de a vállalkozókedvűek otthon is könnyedén termeszthetik maguknak. Tavaszi fáradtság ellen kiválóak, hiszen ezek a csinos kis apróságok rengeteg hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.