Indul a lekvárszezon. Az eperlekvár az éléskamrák kincse, sosincs elég belőle. Az eperszezon hossza erősen függ az időjárástól. Május elején még nagyon drága a gyümölcs, aztán szép lassan csökkenni kezd az ár, de ha túl sokáig várunk, akkor egy hosszabb esős időszak elmoshatja a befőzendő szemeket. Nehéz eltalálni a megfelelő időpontot. Mindenesetre pár üveggel azért tegyünk el, legyen mivel kényeztetni magunkat (meg a családot) a sötét, téli reggeleken.
Magazin
Nincs egyszerűbb, gyorsabb, idegkímélőbb desszert a morzsasütiknél. Hacsak nem égetjük szénné, lehetetlenség elrontani. Az otthoni készleteink, a kedvünk és a diétánk szerint variálhatjuk mind a morzsa, mind a gyümölcsös réteg összetevőit. Az alulra kerülő gyümölcsöket csak darabolni kell, a rákerülő morzsa pedig pont úgy lesz jó, ahogy sikerül. Ha nem áll össze a tészta, akkor még könnyebb lesz rászórni a gyümölcsök tetejére. Ha meg kicsit lágy lesz, akkor késsel rávagdaljuk.
Mától kapható az üzletekben a friss lapunk, és hamarosan megérkezik az előfizetőkhöz is. A címlapján az egyik kedvenc epres desszertünk szerepel, de a belső oldalakon is van még bőven torta és házi sütemény ezzel a csodálatos gyümölccsel. A hétvégékre húsleveseket és rántott húst, karfiolt ajánlunk, a hétköznapokra pedig közkedvelt, otthon is elkészíhető gyorsételeket.
Ma már szerencsére nagyon sokféle fejes salátát lehet kapni, még a kisebb élelmiszerüzletekben is. A klasszikus fejes saláta mellett ott kínálja magát többféle fodros-bodros zöld gömbölyűség. Tulajdonképpen mindegyik jó szinte mindenhez, de nyilván van köztük különbség eltarthatóságban, ízben, textúrában. Mutatjuk, melyik mire a legjobb.
Újra itt vannak a szép spárgacsokrok, nehéz megállni, hogy egy-két adag ne kerüljön bele a hétvégi bevásárlókosárba. Nem mindennapi alapanyag, hiszen errefelé csak pár hétig, késő tavasszal kapható frissen, ráadásul nem tartozik a legolcsóbb élelmiszerek közé. Adunk pár tanácsot a tisztításához, elkészítéséhez.