Magazin

Egy vendégség akkor igazán emlékezetes, ha a vendégek nem érzik magukat feszélyezve, hanem valóban otthonosan tudnak viselkedni. Ennek megteremtéséhez nem feltétlenül kellenek nagy dolgok – inkább figyelmesség, előrelátás és néhány apró, de lényeges részlet
A könnyen függőséget okozó, veszedelmesen finom falatnyi sütik még tökéletesebbre sikerülnek, ha betartod a szabályokat. Ismerd meg a muffinkészítés fortélyait.
A friss, helyben termelt élelmiszer nemcsak finomabb, hanem egészségesebb és fenntarthatóbb is. De hogyan lehet biztosítani, hogy a magyar családok asztalára minőségi, hazai alapanyagok kerüljenek – és közben a vidék is élhető, vonzó otthon maradjon? Erre ad választ az uniós társfinanszírozásból megvalósuló agártámogatási időszakok egymásutánja, a Vidékfejlesztési Program (VP) és az azt követő KAP Stratégiai Terv (KAP ST), amelyek az elmúlt években a rendszerváltozás óta nem látott mértékű fejlesztéseket indítottak el a magyar mezőgazdaságban és vidéki közösségek erősítésében
Mennyei desszertek sütés nélkül. Pont erre van szükségünk a forró napokon, hiszen semmi kedvünk fűteni az amúgy is túl meleg konyhát. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel gyorsabb és egyszerűbb egy ilyen torta, mint a hagyományos.
A CNN Travel összeállított egy ötvenes listát a világ legjobb desszertjeiből. Sok egyéb finomság mellett szerepel benne egy iráni fagylaltkülönlegesség is. Még tart a nyár, készítsük el ezt az igazán különleges, varázslatos keleti ízeket felsorakoztató jeges csemegét,
Az alma mellett a szilva az ősz legkedveltebb gyümölcse, amiből nemcsak isteni finom lekvárt készíthetünk, hanem különböző süteményekbe is fel tudjuk használni. Mennyei pitéket, lepényeket, kalácsokat, réteseket süthetünk szilvával. Íme néhány recept kedvcsinálónak.
Annak ellenére, hogy a tojásleves egy rendkívül egyszerű, kevés alapanyagot felvonultató étel, mégis számtalan változata ismert, tipikusan olyan fogás, amit mindenütt ugyanúgy készítenek és mégis másképp.
A sok friss saláta mellett sokszor valami savanyúbbra vágyunk nyáron is, a nagy melegekben szívesen esszük a kovászos uborkát. Remekül feldobja a legegyszerűbb zsíros kenyeret, paprikás krumplit, de a vasárnapi rántott hús mellé is mennyei. Ma már másként csináljuk.
Sok mindent nem tudunk előadni a görögdinnyével, sütni-főzni nem lehet, nyersen esszük. Játszahatunk viszont a darabolásával, készíthetünk belőle többféle sütés nélküli desszertet, csinálhatunk belőle limonádét, vagy akár le is fagyaszthatjuk.
Amennyiben dolgoztál már konyhán, pult mögött vagy felszolgálóként, pontosan tudod, hogy a vendéglátásban dolgozni nem csupán egy állást jelent a sok közül, hanem igazi életformáról van szó.

Ezek is érdekelhetnek