Hájas tészta és rétes

Hájas tészta és rétes

A réteslisztet a hájjal és az ecettel jól kidolgozzuk, majd
kocka alakúra formáljuk, és a hűtőbe tesszük. A sima lisztből a tojássárgáják, a só, a porcukor, a margarin és szükség szerinti mennyiségű víz hozzáadásával rétestésztát készítünk. A tésztát kinyújtjuk, a hűtőből kivesszük a zsiradékot, és a tészta közepére helyezzük. Ráhajtjuk minden oldalról. Hűtőbe tesszük, még kétszer kinyújtjuk, és meghajtogatjuk félóránként. Az utolsó meghajtást kinyújtás után csak két szemben lévő oldalról hajtjuk fel. Nejlonzacskóval letakarva hűtőbe tesszük másnapig. (Két hajtogatás közben is rakjuk a hűtőbe!) Ha hájast akarunk sütni, akkor a tésztát 1 cm vastagra nyújtsuk. Vágjuk kockákra (nem kell hozzá meleg kés), töltsük meg dióval vagy sütésálló lekvárral, hajtogassuk össze, és 150 fokon süssük meg. Ha rétest akarunk, akkor a tésztából csíkokat vágunk. Kinyújtjuk tepsi hosszúságúra, megtöltjük a szokásos rétestöltelékkel, kétoldalt felhajtjuk, és 150 fokon sütjük. Amikor kihűlt, vaníliás cukorral megszórjuk.

kaloria 480 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.