Már a nyáron jár az eszünk: mikor és hová megyünk? S persze azon is, hogy mit eszünk ott. Az egész napi strandolás után jól megéhezünk estére. Olasz menüt állítottunk össze, kicsit elszakadva a tésztás-pizzás vonaltól.

Gondolatban már nyaralunk

Előétel is, nem csak köztes

A kis olasz szendvicsek – mint ahogy nevük is mutatja – tökéletes közbenső falatok két nagy étkezés között, de gyakran kínálják előételként is. A tramezzini kenyér fehér lisztből készül, hasonlít a toast kenyérre, de egyáltalán nincs héja, és nagyobb szeletekben árulják. A szendvicsek általában háromszögletűek és fedettek, töltelékük szinte bármi lehet – persze fontos a friss, kifogástalan alapanyag.

Tramezzini

Lyukas csont

Az osso buco magyarul lyukas csontot jelent. Ez az olasz ételspecialitás különleges módon darabolt borjúcombból készül. Nagyobb henteseknél Magyarországon is lehet kapni, a borjú helyett nyugodtan használhatunk marhát is, ezzel persze nőni fog a főzési idő. A velős csontból a lassú főzés során sok remek íz és sűrítőanyag fő ki. Nem olcsó étel, de gyakorlatilag elronthatatlan, a kezdőknek sem kell félniük tőle.

Osso buco gremolatával és polentával

A legismertebb és legkedveltebb olasz desszert a tiramisu. Mint a legtöbb olasz étel, ez is két ponton nyugszik: tökéletes, magas minőségű alapanyagok és pofonegyszerű recept. Minél jobb a mascarpone, a piskóta, a rum, a kávé meg a kakaó, annál finomabb lesz a desszertünk. Az összerakása pedig tényleg gyerekjáték.

Tiramisu

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.