Forrás: Vidék íze

Káposztával töltött csirke

  1. Vékony csíkokra gyaluljuk a káposztát, besózzuk, és hagyjuk állni egy fél órát. Vízbe áztatjuk az összetépkedett kenyeret. Jól kicsavarjuk, összemorzsoljuk. Egy serpenyőben felforrósítunk 5 dkg zsírt, üvegesre sütjük rajta a felaprított hagymát. Egy tálban összekeverjük a kinyomkodott káposztát, a kenyeret, a párolt hagymát, a két egész tojást, a zsemlemorzsát. Beledolgozzuk az elkapart csirkemájat, majd fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és kevés frissen reszelt szerecsendióval.
  2. A megtisztított csirkét kívül-belül besózzuk. A kész tölteléket a hasüregébe tömjük. A combokat spárgával összekötjük. Egy tűzálló tálba beletesszük a maradék zsírt, rátesszük a megtöltött csirkét. Öntünk alá 1 dl vizet, alufóliával lefedjük, és betoljuk a 180 fokos sütőbe. Időnként megforgatjuk, és meglocsoljuk a saját levével. Az utolsó 20-25 percre levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük. Burgonyapürével és házi savanyúsággal kínáljuk.

Töltött csirke zöldségágyon

Parmezános-májas töltött csirke

kaloria 540 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.