Tejfölös citromtorta

Elektromos habverővel maximális fokozaton pár percig verjük a két egész tojást a cukorral. Amikor már megduplázódott a térfogata, és szépen kifehéredett, fakanállal eloszlatjuk benne a lisztet. Egy 27-28 cm átmérőjű vékony lapot sütünk belőle (tortaforma vagy tortagyűrű segítségével), 180 fokra előmelegített sütőben. A kész piskótát rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Két poharat készítünk elő, mindegyikbe töltünk hideg vizet, az egyikbe 9, a másikba 1 lapzselatint beáztatunk. Két citromot megmosunk, lereszeljük a héjukat, az egyiknek kifacsarjuk a levét is.

A krémhez a tejfölt kikeverjük 20 dkg porcukorral, a mascarponéval, a citromhéjjal és citromlével. A 9 lap beáztatott zselatint kinyomkodjuk, majd egy kevés friss vízben oldódásig melegítjük. Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a citromos krémben. A tejszínt kemény habbá verjük két evőkanál porcukorral, és gyorsan hozzáforgatjuk a zselésedő krémhez.

A kihűlt piskótát betesszük egy 26 cm átmérőjű kerek, kapcsos tortaforma aljába. Ráöntjük a citromos habot, és betesszük a hűtőszekrénybe dermedni.

Ha már megdermedt a citromhab felszíne, a szörpöt egy kisebb lábasban felforrósítjuk. A maradék egy lap beáztatott zselatint kinyomkodjuk, és feloldjuk a forró szörpben. Hagyjuk kicsit hűlni, majd ráöntjük a fehér krém tetejére. Visszarakjuk a tortát a hűtőszekrénybe, és pár órán át hagyjuk dermedni.

Tálalás előtt vékony citromszeletekkel, mentalevelekkel díszítjük.

Pezsgős citromtorta sütés nélkül

kaloria 260 CAL
ido 310 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.