Meggyes-mákos pite marcipános habbal

A porcukorral és a vaníliás cukorral összekevert mákot kevés tejben felfőzzük (picit hígabb legyen, mintha bejglitölteléket készítenénk), majd hozzákeverjük a darabokra vágott babapiskótát. Belekeverjük a kimagozott (vagy leszűrt) meggyet, hagyjuk állni szobahőmérsékleten.

Összeállítjuk a tésztát a hozzávalókból, annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól kezelhető legyen. Vékonyra nyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes méretű, kizsírozott tepsit. Egy órán át hűtőben hűtjük.

Utána 180 fokos sütőben 15 percig elősütjük (ez idő alatt éppen csak kap egy pici színt). Kivesszük a sütőből, megszórjuk 2 marék kekszmorzsával.

Rásimítjuk a teljesen kihűlt meggyes-mákos tölteléket. Húsz percig sütjük a 180 fokos sütőben. Kivesszük, hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük a tetejére a habot.

Az öt tojásfehérjének megmérjük a térfogatát, és kimérünk ugyanannyi kristálycukrot. Elkezdjük a fehérjéket habbá verni, közben kis adagokban adjuk hozzá a cukrot, a végén szép, fényes, kemény habunk lesz. Beleforgatjuk a reszelt marcipánt. Rákenjük a mákos töltelék tetejére, levesszük a sütő hőmérsékletét 170 fokra, és még körülbelül húsz percig sütjük.

Vaníliás és mákos-meggyes főzött fagylalt

 

kaloria 300 CAL
ido 165 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.