Diós-marcipános csiga

Összekeverjük a lisztet az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd robotgép segítségével körülbelül 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen megkelesztjük.

A marcipánt apróra vágjuk és robotgéppel összedolgozzuk a baracklekvárral. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

A tésztát lisztezett munkafelületre tesszük, átgyúrjuk. Kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel. Rászórjuk a mazsolát és a diót. Hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, és két centi széles darabokra vágjuk. Belefektetjük a kipapírozott tepsibe, hagyjuk 20 percet pihenni. 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső módozaton) 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, a mázat összekeverjük és meglocsoljuk vele a csigákat.

Mézeskalácsfűszeres csiga

 

kaloria 340 CAL
ido 170 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.