Egyszerű ribizlilekvár

Megmossuk a ribizlit, a szemeket villával lehúzzuk a fürtökről. Befőzőlábasba rakjuk, és elkezdjük főzni. Ha a gyümölcs puhára főtt, és szétestek a szemek, levesszük a tűzhelyről. Hagyjuk kicsit hűlni, hogy ne a tűzforró anyaggal kelljen dolgozni.

Utána átöntjük egy hagyományos zománcos tésztaszűrőn (nem nyomkodjuk, nem passzírozzuk). Ennek a tésztaszűrőnek kicsit nagyobbak a lyukai, mint a ribizli magjai, ezért pár mag át fog menni, de a zöm fennakad. Az átszűrt, szinte magtalan ribizlifőzetet kicsit félretesszük. A szűrőben sűrű részt visszaöntjük a lábasba, öntünk rá kevés vizet és forraljuk tíz percig. Utána ezt is átöntjük a tésztaszűrőn. A szűrőben maradt magokat, héjakat most már kidobjuk. Az átszűrt részt visszaöntjük a lábasba, pár perc alatt nagy lángon sűrűre beforraljuk.

Hozzáöntjük az először átszűrt ribizlit, beleszórjuk a cukrot, és kevergetve 10-15 percig főzzük. Utána fertőtlenített üvegekbe töltjük. Rácsavarjuk a kupakot, fejre állítjuk és hagyjuk kihűlni.

Ribizlis-málnás pohárkrém

kaloria 80 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.