Paszternákkrémleves sült sonkarózsával

Nagyobb darabokra vágjuk a póréhagymát, és egy fazékban öt percig dinszteljük az 5 deka vajon. Hozzáadjuk a meghámozott, szintén nagyobb darabokra vágott paszternákot, a meghámozott, felaprított almát. Pár percig pároljuk együtt, majd felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá egy kevés szerecsendiót, beledobjuk a kakukkfüvet, és addig főzzük, míg minden jól meg nem puhul. Ha kész, hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.

A sonkaszeleteket feltekerjük, beletesszük egy minimuffinsütő mélyedéseibe, és 180 fokos sütőben pár perc alatt ropogósra pirítjuk. A kész levest tányérokba szedjük. Meglocsoljuk egy kevés balzsamecettel, tekerünk rá borsot, és mellé, betétként kínáljuk a sült sonkát.

Elfeledett zöldségünk, a paszternák

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.