Erdei gyümölcsleves málnazselével

Erdei gyümölcsleves

A citrom héját a szegfűszeggel és a fahéjjal 5 dl vízben feltesszük főni. Jól kiforraljuk, hogy a fűszerekből
kioldódjanak az ízek. Körülbelül 5 perc forralás után leszűrjük a levét, és beletesszük a gyümölcsöket. Egy
csipet sóval és – attól függően, hogy mennyire édesen szeretjük – cukorral ízesítjük. Belecsavarjuk a fél citrom
levét, és a levest felforraljuk. A tejszínt egy evőkanálnyi liszttel csomómentesre kikeverjük, és a fövő leveshez adjuk. Lassú tűzön még pár percig főzzük, végül botmixerrel pürésítjük. Ha nem szeretjük a tányérunkban a gyümölcsmagokat, le is szűrhetjük.
Az elkészült gyümölcslevest tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
A kihűlt levest tejszínhabbal, mentával vagy citromfűvel
díszítjük, levesbetétnek pedig a kockákra vágott zselét adjuk hozzá.

Málnazselé

A málnazseléhez a málnaszörpöt a zselatinnal csomómentesre keverjük. A málnát kiválogatjuk, és egy lapos tányéron szorosan egymás mellé rendezzük. A szörpöt felforraljuk, elkeverjük pár csepp citromlével, majd
ráöntjük a tányéron várakozó málnaszemekre úgy, hogy azokat teljesen ellepje. A málnazselét a hűtőbe tesszük dermedni.

kaloria 230 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink