Az étkezés és a jóllakottság érzése nem mindig jár együtt. Vannak olyan élelmiszerek, amik valójában nem tartalmaznak tápanyagokat vagy nem képesek hosszú időre jóllakottság érzést biztosítani. Így ha ezeket fogyasztod, igazából csak átvered a szervezetedet, hiszen eszel valamit, de utána hamarosan csak még éhesebb leszel.

3 étel, amelytől csak még éhesebb leszel

Fehér kenyér

[eadvert]

A búzából készült kenyérnek magas a glikémiás indexe, ami azt jelenti, hogy gyorsan feltornázza a vércukorszintet, ami aztán ugyanilyen gyorsan le is zuhan. Tehát nem fogja tudni csökkenteni az éhségérzetet. Ezért jó, ha másféle gabonából készült kenyeret (például rozskenyeret) választunk és odafigyelünk arra is, mit rakunk a szendvicsünkbe.

Csipsz

A csipszek általában nagyon kevés tápanyagot tartalmaznak, ráadásul a nagy részük tele van mesterséges adalékanyagokkal és sóval. Igaz, a só finom ízt ad a falatkáknak, azonban nagymértékben vált ki éhségérzetet, ami a csipsz elfogyasztása után hamar jelentkezik.

Gyorskaja

A gyors és csomagolt ételek sok esetben tartalmaznak nátrium-glutamátot, ami átveri a szervezetet. Jóllakottnak tűnünk, de ez nagyon rövid ideig tart, és amikor elmúlik, csak még éhesebbek leszünk, mint korábban. A nátrium-glutamát ráadásul a leptin termelődést is befolyásolja és a túlzott fogyasztása könnyen elhízáshoz vezethet.

Így hat a testedre, ha egy ideig hanyagolod a húst

Ez az öt egyszerű étel az öregedést is megállítja

Ez a négy leghatásosabb tisztító tea

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink