A hús a magyar konyha szerves része: imádjuk a gulyáslevest, a pörköltet, a pecsenyéket és a sült kolbászt. Ennek ellenére, lehet, hogy érdemes elgondolkozni, és beiktatni néha egy-egy húsmentes időszakot az életünkbe, ugyanis számos pozitív hatása lehet, annak, ha szünetelteted a húsevést – most el is árulunk néhányat.

Így hat a testedre, ha egy ideig hanyagolod a húst

#1 KITISZTUL A BŐRÖD

A nagyobb mértékű zöldségfogyasztás és az így megnövekedett ásványi anyag, rost és antioxidáns bevitel segít a bőröd regenerálódásában és tisztulásában. Bőrgyógyászok gyakran javasolják az ekcémától vagy aknés bőrtől szenvedő pácienseiknek, hogy ha még csak egy kis időre is, váltsanak vega életmódra.

#2 KEVÉSBÉ LESZ SAVAS A SZERVEZETED

Elköszönhetsz a fejfájástól, a hányingertől és a fáradtságtól. Többek között ezek is a túlsavasodás tünetei közé tartoznak, amit a feldolgozott hústermékek túlzott fogyasztása okozhat. Mivel a növényi alapú értend lúgosító hatású, könnyen vissazállíthatod a testedben az egyensúlyt.

#3 LEADSZ PÁR KILÓT

Anélkül, hogy észrevennéd ledobhatsz pár kilót, külön energiabefektetés vagy plusz testedzés nélkül. Akevesebb húst pótold gyümölcsökkel és zöldségekkel, amelyek serkentik az anyagcserét, így jóval hamarabb bontod le a súlyfelesleget.

#4 CSÖKKEN A KOLESZTERINSZINTED

Az állati eredetű ételek tömve vannak telített zsírsavakkal, melyeknek a túlzott fogyasztása megemeli a koleszterinszinted. Nagyon fontos, hogy odafigyelj erre, hiszen a magas érték szívbetegség és agyvérzés kialakulásához is vezethet.

[eadvert]

Böjtölj velünk! 7 nap, 7 recept, 7 gabonaféle

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.