1.
Rántott sajtot úgy süthetünk a kifolyás veszélye nélkül, ha a dupla panírozás után (liszt-tojás, liszt-tojás és csak utána a zsemlemorzsa) kb. 20 percre a mélyhűtőbe tesszük, majd forró olajban, gyorsan megsütjük!
[eadvert]
2.
Ha nem szeretünk szenvedni a gomba panírozásával, ne tányérban, hanem fedeles dobozban panírozzuk. A megpucolt gombákat belerakjuk először a lisztes dobozba, összerázzuk kicsit (nem törik szét a gomba), majd át a tojásos dobozba, összerázzuk kicsit, és jöhet a zsemlemorzsa. Így ezzel a módszerrel egyszerre több gombát tudunk panírozni, és egyenletes is lesz mindenhol.
3.
Ha a rántott húsokat réteslisztben kezdejük panírozni, egyenletesebb lesz a felülete, és nem hólyagosodik fel sütéskor.
Nem is gondolnád, hol készítettek először bécsi szeletet – a rántott hús története!