Az őszi időszakban érdemes felhasználni a betárazott babjainkat és összeütni egy tartalmas, gazdag bablevest, ami után elég egy jó túrógombóc vagy palacsinta, és máris komplett az ebéd!

3 tipp a tökéletes bableveshez!

1. RÁNTÁS, HABARÁS, STAUB
A leves tartalmasságát megadhatjuk egy klasszikus rántással, valamint a tejfölös habarás is jól áll a bablevesnek. Ez utóbbit könnyen elkészíthetjük liszt nélkül, csupán egy kis burgonya- vagy kukoricakeményítőre van szükség. A sűrűség beállításához liszttel vagy keményítővel be is staubolhatjuk a levest, ez azért jó megoldás, mert így nem kerül a levesbe felesleges zsiradék, mint a rántás esetében, de nem is visszük el tejfölös irányba. Szintén ideális megoldás, ha a levesben főtt zöldségek egy részének pürésítésével oldjuk meg a sűrítést.

[eadvert]

2. TEGYÉL MELLÉ ZÖLDSÉGET IS!
A bablevesben a hús és a bab mellett jó helyen vannak a különféle zöldségek is. Leggyakrabban különféle gyökérzöldségeket főznek a bableveshez, de a krumpli, sárgarépa, fehérrépa mellett zeller és csicsóka is kerülhet a levesbe, illetve más hüvelyesekkel, káposztafélékkel tovább turbózhatjuk a fogást!

3. TÉSZTÁVAL IS KÉSZÍTHETED
A bableveshez dukál még a tészta is, ami lehet kifőtt levesbetét, de nokedlivel, csipetkével, lebbenccsel vagy pirított fordos kockával is gazdagíthatjuk az ételünket. Ha nem szeretnénk a levesbe tenni a tésztát, akkor süssünk mellé fokhagymás lepényt, nagyon ütős párost alkotnak.

10 laktató étel, ha van otthon bab

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.