Bár sokszor egyszerűbb bepakolni a mosogatógépbe a koszos edényeket, mint kézzel suvickolni őket, van néhány olyan konyhai eszköz, amit semmiképp nem érdemes berakni a gépbe. Mutatjuk, mik szerepelnek a tiltólistán!

5 dolog, amit soha ne tegyél a mosogatógépbe

FAKANALAK

A mosogatógép erős, magas hőmérsékletű vízsugarai miatt a fakanalak könnyen eldeformálódhatnak, meggörbülhetnek a mosogatás során. A fa evőeszközöket és edényeket így mindig érdemes kézzel elmosni.

KÉZZEL FESTETT EDÉNYEK

Ha beruháztál egy kézzel festett tányérra, vagy van olyan bögréd, amit a gyereked készített neked az iskolában, akkor eszedbe se jusson őket bedobni a mosogatógépbe. A magas hőmérséklet ugyanis könnyen károsíthatja a festéket, így tönkreteheti a különleges edényeket.

Hogy született a majonéz?

ÉLES KÉSEK

A mosogatógép üzemi hőmérséklete, a mosogatószer, valamint a rázkódás együttesen simán elszínezheti vagy eltompíthatja a késeket. Így ha nem muszáj, inkább ne rakd be őket a gépbe a többi evőeszköz mellé!

TAPADÁSMENTES SERPENYŐK

A mosogatógép magas hőmérséklete és a tisztítás folyamata károsíthatja a serpenyő tapadásmentes bevonatát. Ha tehát nem akarod, hogy a bevonat lepattogjon, akkor válaszd inkább a kézi mosogatást.

5 dolog, amit a nagymama sohasem dobott ki

ANTIK EDÉNYEK

A nagymamádtól örökölt porcelán csésze szintén tiltólistás, ugyanis a rázkódás során könnyedén összetörhet, ha pedig fémes díszítés van rajta, akkor az is lekophat róla a mosogatás alatt.

Így tedd izgalmasabbá az uzsonnát – 3 tuti recept!

[eadvert]

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.