GRILLEZETT SAJTOS SZENDVICS
Sajtos melegszendvicset eddig vagy sütőben, vagy melegszendvics sütőben készítettél, de kipróbálhatod, hogy ropogósabb lesz-e, ha kenyérpirítóban sütöd. Kenj meg két szelet toast kenyeret vajjal, rakj közé a kedvenc sajtodból, cheddar, mozzarella, vagy trappista sajtból egy-két szeletet és rakd a kenyérpirítóba. Néhány perc múlva szaftos, forró szendvicset ehetsz. Ha van az irodádban is kenyérpirító, akkor remek munkahelyi ebéd is lehet a grillezett sajtos szendvics.
ZÖLDSÉGBURGER
Felejtsd el, hogy mikróhullámú sütőben készítsd el a zöldségburgert. Ezek a pogácsák nem tartalmaznak zsírt, mint a húspogácsák, így nem kell attól félni, hogy a zsír a kenyérpirítóba folyik és meggyulladnak a fűtőszálak. Viszont gyorsan és egyenletesen sülnek. Tegyél egy zöldségpogácsát a kenyérpirító, és pirítsd ropogósra.
FOKHAGYMÁS KENYÉR
A pirítós kenyerré sokan kennek vajat és fokhagymát, de az alábbi módszerrel sokkal finomabb lesz a kenyered. Kend meg vékonyan olívaolajjal a kenyérszeletet, szórd meg fokhagymaporral és pirítsd meg a kenyérpirítóban.
MARADÉK HAGYMAKARIKA, SÜLT KRUMPLI
Kevés az esély arra, hogy ha sült krumplit, vagy hagymakarikát eszel, akkor maradjon belőle másnapra, ám ha mégis, akkor egy kenyérpirító segítségével ugyanolyan ropogósra varázsolhatod, mintha friss lenne. Ha sütőben, vagy mikróban melegítjük újra, akkor pépes marad, nem lesz olyan ropogós.
TORTILLA CSIPSZ
Tortilla csipszre éheztél, de már nincs kedved boltba menn? Ha van otthon sima tortilla lapod, akkor megmenekültél. Vágd fel kisebb darabokra és pirítsd néhány pedig a kenyérpirítóban. A puha héjak ropogóssá válnak és máris mártogathatod a salsa, vagy guacamole szószba.
[eadvert]