Ha ezeket a spórolási trükköket beveted, tízezreket spórolhatsz egy hónapban a konyhapénzen.

5 praktika, mellyel tízezreket spórolhatsz a konyhapénzen

Kamra

Tárazz be sokáig eltartható élelmiszerekből, amelyeket aztán könnyen variálhatsz a különböző fogásokhoz. A jól átgondolt alapélelmiszer-készletet csak egyszer kell összeállítani, aztán elég rendszeresen újratölteni.

Bevásárlólista

Ha a tervezettel elkészültél, írd össze, milyen hozzávalókat kell még beszerezned. Ha abban a sorrendben írod fel a listára az élelmiszereket, ahogy a boltot végig fogod járni, sokkal hamarabb végezhetsz! Ráadásul ha előre tervezel, elég lesz hetente egyszer vásárolni menni.

Egységár

Akciós termékre bukkanttál? Az áruházak különféle jelöléssekkel igyekeznek felhívni a figyelmét a leárazott termékeikre, de sokkal jobban jársz, ha inkább az egységárat figyeled. Ez segít eldönteni, hogy mennyiségtől és kiszereléstől függetlenül melyik árucikk az olcsóbb.

Húsmentes hétfő

Ez a kezdeményezés egyre népszerűbb az egész világon. Nem véletlenül: a húsos ételek sokkal többe kerülnek, mint a vegetáriánus fogások. Különösen, ha utóbbiakat szezonális zöldségekből készíted, amelyeket jó áron szerezhetsz be a piacon.

Költségkeret

Határozz meg egy összeget, amit havonta élelmiszerekre költhetsz. Ez sokat segít abban, hogy ne vásárolj olyasmit, amit az adott pillanatban megkívánsz. A cél ebben az esetben sem az, hogy megvonj magadtól valamit, hanem hogy tudd, mire költöd el a pénzed.

A Mindmegette.hu-n még további 4 tippet találsz.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.