Fasírtot készíthetünk darált sertés- vagy marha-, de akár pulykahúsból, sőt, ezek keverékéből is nagyon finom! A masszát azonban megfelelően fel kell lazítani – most megmutatjuk, mit használhatsz hozzá!

5 tipp, hogy tökéletes legyen a fasírtod

1. ZSEMLE, KENYÉR

1/2 kg darált húshoz 1 db szikkadt zsemlét vagy 1-2 szelet száraz kenyeret áztass vízbe, majd alaposan nyomkodd ki.

2. TÚRÓ

Ha pékáru helyett 1-2 ek túrót adsz az 50 dkg húshoz, tömörebb, kalóriaszegényebb lesz az étel.

3. MORZSA, ZABPEHELY

A kenyér vagy zsemle mellé tehetsz 2 ek zsemlemorzsát vagy zabpelyhet is. Így jobban formázhatóvá válik a massza, és finomabb is lesz!

4. ÁSVÁNYVÍZ

4-5 ek szénsavas víztől könnyű lesz a fasírt. A vizet csak a végén keverd a zsemlés masszához.

5. TOJÁS

A tojás megköti a darált húst, így az nem esik szét. 50 dkg-hoz 1-2 db szükséges.

[eadvert]

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink