Nem válik unalmassá ez az egyszerűen elkészíthető köret, ha egy kicsit bátrabban fűszerezed és gazdagítod mindenféle extrával!

5 variáció rizsköretre, ha unjátok a rizibizit!

Olaszos

[eadvert]

Apríts fel 1 kis fej vöröshagymát, és párold üvegesre 2 ek vajon. Szórj rá 12 dkg megmosott rizst, adj hozzá 10 dkg zöldborsót, majd vízzel felöntve főzd puhára. A végén keverj bele 2-3 ek reszelt parmezánt.

Zöldfűszeres

Petrezselyem, snidling, kapor, kakukkfű illik hozzá. Ezeket finomra aprítva add a kész rizshez. Még ízletesebb lesz, ha 1-2 ek olvasztott vajjal, olívaolajjal, vagy a kettő keverékével locsolod meg.

Keleties

A rizst késhegynyi őrölt sáfránnyal ízesítjük, azután a szokott módon megfőzzük. Különleges, illatos és karakteres lesz tőle az íze. Nem összekeverendő a sokkal olcsóbb kurkumával (indiai sáfrány), amelytől szintén sárga színt kap a köret. A rizshez felaprított csilipaprikát is keverhetsz.

Ázsiai

Moss meg 2 ek mazsolát forró vízben, és pár darab szegfűszeggel, valamint késhegynyi őrölt fahéjjal együtt add a rizshez. Amikor megfőtt, 1/2 csokor frissen felaprított mentalevelet keverhet hozzá.

Aszalványokkal

A már szinte puhára főtt rizshez keverj aszalt vörös áfonyát, felaprított aszalt sárgabarackot vagy aszalt szilvát. Pár percig párold együtt a hozzávalókat.

+1 TIPP ÍGY LESZ TÖKÉLETES A FŐTT RIZS

A rizsfőzésnek vannak szabályai, ám nincs olyan, amit mindenki elfogadna örök érvényűként. Vannak, akik megmossák a szemeket, mások szerint vétek eltávolítani róla a rizslisztes bevonatot. Egyesek olajon megpirítják, mások csak forró vizet öntenek rá, és úgy párolják. Vannak, akik megvárják, amíg a rizs teljesen megpuhul, mások a gőzben hagyják 10 percig. Érdemes kikísérletezni a leginkább megfelelő elkészítési módot – nekünk is van jópár tippünk, olvassátok, hátha megtaláljátok Az Igazit!

11 baki rizsfőzés közben, amit eddig te is elkövettél

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.