[eadvert]
A túl magas hőmérséklet hatására a tealevelek keserűek lesznek. Ráadásul tanulmányok szerint a túl forró víz olyan egészséges vegyületeket is elpusztíthat a teában, mint például a katekinek, amik jelentős antioxidáns tulajdonságokkal bírnak. Ha már apró buborékok jelennek meg a víz tetején, ne forrald tovább, így garantált a tökéletes teavíz.
2. TÚL RÖVID IDEIG/TÚL SOKÁIG ÁZTATOD BENNE A FILTERT
Ha túl sokáig hagyod a vízben a filtert, a teád kesernyés lehet, mivel tanninok szabadulnak fel. Azonban ha túl hamar kiveszed, nem lesz elég zamatos. A filter ázási ideje a tealevelektől függ: a fehér teákat 1-3 percig, a zöld teákat 3 percig, a fekete teákat pedig 3-5 percig érdemes áztatni.
3. NEM TEÁS CSÉSZÉBE ÖNTÖD A TEÁT
A széles szájú teás csésze lehetővé teszi, hogy tea teteje hamar kihűljön, így az első pár korty után nem égeted le vele a nyelvedet. Sekélységének köszönhetően pedig sokkal hamarabban ki fog hűlni a csésze teljes tartalma is.
4. NEM HASZNÁLSZ TEÁSKANNÁT
Ha nem jeges teát szeretnél készíteni, akkor érdemes teáskannát használnod. A kanna ugyanis segít abban, hogy a tea később hűljön ki, mint például egy sima kancsóban.
A cukor és a tej hozzáadása nem feltételül csökkenti a tea egészségügyi előnyeit, de növeli a kalóriák számát. Ezek hozzáadásával akár 69 kalóriával is növelheted a csészéd tartalmát. Ha azonban édesen és tejesen szereted, cukor helyett használj inkább mézet, tejből pedig válassz alacsonyabb kalóriatartalmút.
+1 TEAFŐZÉS UTÁN KIDOBOD A TEAFILTERT
Talán nem is gondolnád, mi mindenre jó lehet egy használt teafilter! Akár égési sérülések enyhítésére és szagtalanításra is használhatod!