Maros megye Erdély keleti részén helyezkedik el. A táj vadregényes, hegyeit erdők borítják. A Maros mellett számos kisebb folyócska szeli át a vidéket, az itt élők tehát bőven tudnak a természet kincseiből is meríteni. A számunkra talán különleges alapanyagból pedig sehol másutt elő nem forduló ételeket, csak erre a tájra jellemző ízeket varázsolnak elő. Elég csak a savanyúságok egyedi ízesítéséről említést tenni: a csomborral vagy ánizzsal fűszerezett uborka fantasztikus ízeket rejt.
Így, ebben a hatalmas változatosságban az egyszerű ételek mellett mint a puliszka, vagy a különféle fánkok, megtalálhatjuk a finomabbnál-finomabb erdőből szedett gombákat, házi készítésű sajtokat és túrókat, és olyan klasszikusokat is, mint például a vargabéles. Az ételek kiadósak, és persze egy-egy fogást a városi koszthoz szokott gyomor minden bizonnyal nehéznek találna.
Az emberek errefelé rendkívül vendégszeretők, jó házigazdák.
Ezek is érdkelhetnek:
[eadvert]