A Marosvásárhely és Székelyföld körényékén fellelhető ételfinomságok szinte mindig rejtegetnek egy kis csavart, ami oly jellegzetessé teszi e vidék csodás konyháját.

Barangolás a Maros mentén

Maros megye Erdély keleti részén helyezkedik el. A táj vadregényes, hegyeit erdők borítják. A Maros mellett számos kisebb folyócska szeli át a vidéket, az itt élők tehát bőven tudnak a természet kincseiből is meríteni. A számunkra talán különleges alapanyagból pedig sehol másutt elő nem forduló ételeket, csak erre a tájra jellemző ízeket varázsolnak elő. Elég csak a savanyúságok egyedi ízesítéséről említést tenni: a csomborral vagy ánizzsal fűszerezett uborka fantasztikus ízeket rejt.

Így, ebben a hatalmas változatosságban az egyszerű ételek mellett mint a puliszka, vagy a különféle fánkok, megtalálhatjuk a finomabbnál-finomabb erdőből szedett gombákat, házi készítésű sajtokat és túrókat, és olyan klasszikusokat is, mint például a vargabéles. Az ételek kiadósak, és persze egy-egy fogást a városi koszthoz szokott gyomor minden bizonnyal nehéznek találna.

Az emberek errefelé rendkívül vendégszeretők, jó házigazdák.

Ezek is érdkelhetnek:

[eadvert]

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.