Imádjuk a palacsintát, ám sütni már nem mindenki szereti. Bizony egyik kedvenc desszertünk elkészítése számtalan buktatóval jár. A tészta leragadhat, elszakadhat. Íme néhány jól bevált tipp, amivel kiküszöbölheti ezeket a hibákat.

Bevált tippek, hogy tökéletes legyen a palacsinta

1.
Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük, cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.

[eadvert]

2.
Ha a palacsintatésztába pici szárazélesztőt és napraforgóolajt is teszünk, sokkal puhább lesz és tovább friss marad. Van, aki olajat, cukrot, és pudingport is tesz bele, így biztosan nem szakad szét!

Az első palacsinta alá még öntsünk olajat, a többi megsül a tésztájában lévő olajjal! /Fotó: Shutterstock

3.
A palacsinta tésztájába keverjünk 2-3 evőkanál olajat, mennyiségtől függően. Az első palacsinta alá még öntsünk olajat, a többi megsül a tésztájában lévő olajjal!

3+1
Ha leragadós a palacsintatészta , keverjünk hozzá darát, és készítsünk belőle császármorzsát. Öntsük le lekvárral, és már tálalhatjuk is.

Palacsintatészta alaprecept

Almás kelt palacsinta fahéjas csokiszósszal

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink