Különleges, újszerű és rém divatos ízösszeállítás az édes a sóssal. A sós karamell már hosszú ideje nagy kedvenc. Érdemes kipróbálni más összeállításokat is, ugyanis nagyon izgalmas a csokoládé vagy a méz is sóval.

Így kombináld a sót a mézzel – elképesztő a végeredmény

Természetesen a sós édességekhez használhatjuk a legegyszerűbb, legolcsóbb sót is, de még jobb lesz a végeredmény, ha különlegesebb változatot adunk a desszerthez.

[eadvert]

Rózsaszín Himalája só

Szép színét a benne lévő vas-oxidnak köszönheti. Erőteljes íze miatt jól illik a húsos ételekhez is. Pakisztánban bányásszák, néhány száz kilométerre a Himalájától. Nagyon sokféle gyógyhatást tulajdonítanak neki: méregtelenítés, energetizálás, fogkő-eltávolítás stb. Nemcsak ételekhez, italokhoz használják, hanem fürdőkhöz, pakolásokhoz, szappanhoz.

Fekete só

Eredeti neve Kala namak, Indiában és más ázsiai országokban gyakran használják. Jellegzetes kénes, füstös ízét a benne rejlő ásványi anyagoknak köszönheti. Nagyon jól illik zöldséges, vegán ételekhez.

Füstölt tengeri só

Kellemes, füstös illata miatt kipróbálhatjuk húsokhoz, halakhoz, tésztaételekhez, de akár csokoládés édességekhez is.

Sós-mézes pite

Sós-mézes pite

Sós csokitorta

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink