Természetesen a sós édességekhez használhatjuk a legegyszerűbb, legolcsóbb sót is, de még jobb lesz a végeredmény, ha különlegesebb változatot adunk a desszerthez.
[eadvert]
Rózsaszín Himalája só
Szép színét a benne lévő vas-oxidnak köszönheti. Erőteljes íze miatt jól illik a húsos ételekhez is. Pakisztánban bányásszák, néhány száz kilométerre a Himalájától. Nagyon sokféle gyógyhatást tulajdonítanak neki: méregtelenítés, energetizálás, fogkő-eltávolítás stb. Nemcsak ételekhez, italokhoz használják, hanem fürdőkhöz, pakolásokhoz, szappanhoz.
Fekete só
Eredeti neve Kala namak, Indiában és más ázsiai országokban gyakran használják. Jellegzetes kénes, füstös ízét a benne rejlő ásványi anyagoknak köszönheti. Nagyon jól illik zöldséges, vegán ételekhez.
Füstölt tengeri só
Kellemes, füstös illata miatt kipróbálhatjuk húsokhoz, halakhoz, tésztaételekhez, de akár csokoládés édességekhez is.