Sós csokitorta

A felmelegített kávéban felolvasztjuk az összevágott csokit.

Összekeverjük a száraz anyagokat (liszt, kakaó, sütőpor, só) egy tálban.

Egy másik tálban elektromos habverővel kihabosítjuk a tojásokat, majd hozzádolgozzuk a joghurtot, a citromlevet, az olvasztott vajat, a kávés csokit és a vaníliakivonatot. Fakanállal hozzákeverjük a száraz keveréket.

Két közepes tortaforma között elosztjuk, és 160 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük.

A krémhez a megmelegített tejszínben megolvasztjuk az összetört csokit. A felével megkenjük az alsó lapot, meghintjük sóval. Rátesszük a tetejét, megkenjük a maradék krémmel, megszórjuk pici sóval, és rászórjuk a maréknyi áfonyát.

Habos kávé

 

kaloria 310 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.