Az élelmiszerek csomagolása azt is meghatározza, milyen hosszan marad meg a vitamin- és tápanyagtartalmuk, valamint az ízük. Ha a következő praktikákat betartod, a lehető legtovább maradnak frissek!

Csomagolási kisokos: melyik ételt miben tároljuk?

1. GYÜMÖLCSÖK, ZÖLDSÉGEK: MŰANYAG DOBOZ

Túl sok zöldséget hámoztál, maradt egy kevés a salátából vagy csak egy fél almát ettél meg? A legjobb módszer, ha a felvágott zöldséget és gyümölcsöt műanyag dobozkában tárolod, mivel az légmentesen zárható.

2. FAGYASZTOTT ÉTELEK: SPECIÁLIS ZACSKÓ

Ha húst, kenyeret vagy ételmaradékot szeretnél hosszabb időre lefagyasztani, lehetőleg speciális fagyasztótasakot használj. A hagyományos bevásárlószatyrok ugyanis átengedik a nedvességet, ami az élelmiszer károsodáshoz vezethet.

3. GABONATERMÉKEK: MŰANYAG, ÜVEG VAGY FÉM

A cukrot és a gabonaárut (lisztet, rizst), azaz, amit hosszabb ideig szoktunk tárolni, lehetőleg műanyag, üveg vagy fémdobozba tedd. Itt védve lesznek a nedvesség, a fény, a meleg és a káros anyagok ellen. A kerámia vagy zománcozott edény nem megfelelő, ugyanis mindkettő bevonatából olyan anyagok oldódhatnak ki, amelyek ronthatják az élelmiszer minőségét.

[eadvert]

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink