Nagyon sok ételhez csirkemellfilét használunk. Sokféle kiszerelésben kapható filé is, mi mégis inkább azt javasoljuk, hogy a bőrös, csontos változatot vegyük meg.

Csontosat vegyek vagy filét?

Árban talán egy picivel jobban jövünk ki a csontos csirkemellel, mert nyilván meg kell fizetni a filézést is. Általában a legkevésbé friss szárnyasból készül a filé. Ha bőrösen, csontosan vesszük meg, akkor szépen látjuk a bőrén, hogy mennyire friss az áru, ha lehúzzák, akkor nehezebb szemmel megítélni. Kis gyakorlattal pár perc alatt kifilézzük a csontos csirkerészt, nem kell tőle megijedni.

Először is folyó víz alatt alaposan megmossuk a húst, majd konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A darabolás előtt tegyük be félórára a fagyasztóba, sokkal könnyebb lesz bánni a kicsit megfagyott hússal. Először lefektetjük egy deszkára, úgy, hogy felfelé nézzen a bőre. Lehúzzuk róla, általában könnyen lejön. Utána egy éles késsel középen, a deszkára merőlegesen bevágjuk a húst a csontig. A kés segítségével a csontot követve elválasztjuk az egyik felet a mellcsonttól, utána ezt megismételjük a másik irányban is. Ha szeletelni is akarunk, akkor az egyik kezünket ráfektetjük a fél filére, és éles késsel, a deszkával párhuzamosan 2-3 szeletbe vágjuk. Ugyanígy járunk el a másik darabbal is. A mellcsontokat fagyasztva érdemes összegyűjteni, nagyon finom levest vagy alaplevet főzhetünk 4-5 darabból.

Bakonyi csirkemell joghurttal

Csőben sült zöldséges csirkemell

Hagymás csirkerostélyos

Zöldséges fitnesz brassói

Tárkonyos csirkecsíkok kukoricás rizzsel

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink