Nagyon divatosak a házilag készített retró karácsonyfadíszek, külön öröm, ha ehetőek is. Szépek, nagyon finomak is, és jól tűrik a többnapos ácsorgást a karácsonyfán (már ha le nem eszegeti valaki).

Díszítsük együtt!

Egy bizonyos kor felett mindenki emlékszik a papírdobozban árult, pasztellszínű habkarikákra. Akkoriban a legtöbb családban háromféle ehető dísz került a karácsonyfákra, szaloncukor (a tehetősebbeknél az angyalkás papírba csomagolt, csokoládébevonatos, a szegényebbeknél az ezüstpapíros olcsóbbik), apró, színes sztaniolba burkolt csokoládéfüggesztékek és a fent említett habkarikák. Talán ez utóbbi volt a legrosszabb, szárazan porlott, és semmilyen íze nem volt.

[eadvert]

Pedig a habcsók is lehet jó. Van egy szuper alapreceptünk, már így is nagyon finom. Az igazán ínyencek pedig ízesíthetik is egy-két evőkanál sűrű gyümölcsvelővel, fahéjjal, kardamommal, sáfránnyal, dióval, kókusszal, amit csak szeret a család.

Karácsonyi habkarika

A vajas kekszek sem hiányozhatnak az ünnepi kínálatból. Az egyszerű alaptészta nagyon sokféleképpen formázható és díszíthető. Van egy szuper linzertésztánk, érdemes kipróbálni. Puha vajból készül, és ráadásul nem kell hűteni sem a felhasználás előtt. Többször össze lehet gyúrni, bátran lehet tapicskolni meleg kézzel is (a klasszikus linzertésztáról sajnos mindez nem mondható el). Kifejezetten alkalmas a gyerekekkel való sütögetésre. Ha dísznek szánjuk, nyersen is, sülve is könnyen lyukasztható.

Karácsonyi keksz

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.