Hétvégén nincs rohanás, nincs kapkodás, ráérünk valami kényelmes, sült tojásos reggelit elkészíteni, és aztán komótosan meg is enni. Pont jó lesz a friss retek és újhagyma mellé. Na de mit is süssünk a tojásból?

Együnk tojást reggelire!

Egy sült tojásétel mindig jó ötlet reggelire, de akkor is, ha ebédre vagy vacsorára villámgyorsan kell valami melegétel-szerű dolgot az asztalra tenni, és épp nincs túl sok minden kéznél. Tojás és zsiradék azért általában akad. Elkészítése annyira egyszerű, hogy a konyhai tudományokkal ismerkedő ifjúság esetében is a tea önálló elkészítése után általában rögtön a rántotta következik. Ha egyszerűsítjük a kérdést, és eltekintünk olyan fontos alapanyagoktól, mint a vaj, a szalonna, a kolbász vagy a hagyma, akkor a felvert tojás sütési módjában van a fő különbség: a rántottát kevergetjük, az omlettet nem, legfeljebb emelgetjük egy falapáttal, így aztán ez utóbbi inkább hasonlít egy vastagabb palacsintára. Vannak olyan omlettek, amelyeknél külön habbá verik a fehérjét, és úgy keverik hozzá a tojássárgájákhoz, de gyakran egészben felvert tojásokból készül. Még egy fontos különbség, hogy az omlettekből készülnek édes változatok is, tehát villámgyors desszertként is adhatjuk.

5 hiba, amit rántotta sütés közben elkövethetsz

Cicvara édesen és sósan

Erdei gombás rántotta

Omlett gazdagon sonkával és zöldségekkel

Karottás sajtkrémmel töltött miniomlett

Vaníliakrémes omlett erdei gyümölcsökkel

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink