Biztosan jól tárolja az uborkát? Na és a mézet, vagy az avokádót? Íme a leggyakoribb hibák, amiket elkövetünk.

8 élelmiszer, amit a legtöbben rosszul tárolnak

Csokoládé: A csokoládét könnyű tárolni. A legfontosabb, hogy tegyük hűvös, sötét helyre, de ne pakoljuk be a hűtőbe! A nagy hőmérséklet különbségnek köszönhetően gyöngyözővíz jelenhet meg a csoki felületén, majd fehéres színű lesz a teteje. Ez ugyan nem befolyásolja a csoki ízét, de látványra már nem lesz olyan gusztusos.

Méz: Úgy gondolják, hogy a méznek nincs bizonyos eltarthatósági ideje. A legfontosabb dolog, hogy helyesen tárolja. A mézet hideg, sötét, száraz helyen kell tartania, de a hűtőszekrénybe ne rakja be. A hűtőszekrényben kristályosodhat. A méz kiválóan érzi magát a kamrában, a konyhapulton. Arra is ügyeljünk, hogy ne öntsük ki fémedénybe, így romolhat a minősége.

[eadvert]

Olívaolaj: Mindig tárolja szobahőmérsékleten, de a közvetlen napfénytől távol! Ne rakja a hűtőbe!

Hagyma, fokhagyma: Ahhoz hogy a hagyma és a fokhagyma a lehető leghosszabb ideig friss maradjon, rakja őket hűvös, száraz helyre. Például egy kisebb dobozba a szekrénybe, de rakhatjuk a kamrába is. Össze is fűzheti őket, és fel is akaszthatja füzérként. A hűtőszekrényben hamar penészedésnek, rothadásnak indulhatnak.

Avokádó: Az avokádó tárolásához csak néhány alapszabályt kell ismernünk. Ha már érett, akkor rakjuk a hűtőszekrénybe. Az alacsony hőmérséklet megóvja az avokádót a romlástól. Ha azonban még éretlen, akkor egyszerűen hagyja a konyhapulton egy tálban, így gyorsabban megérik.

Uborka: Ennek sem tesz jót a hűtőszekrény, mivel néhány nap után megromlik. A legjobbat akkor tesszük vele, ha hűvösebb helyen tároljuk, de nem a hűtőben.

Paradicsom: Bármilyen furcsán is hangzik, a hűtőben tartott paradicsom elveszíti az ízét. A hideg levegő ráadásul lassítja a paradicsom érését, és kevésbé lesz lédús. Szobahőmérsékleten, jól szellőző kosárban vagy dobozban kell tárolni.

Zeller: A petrezselyemmel ellentétben a zellert tárolhatjuk a hűtőben. Azonban ne rakja műanyag fóliába, mert rothadásnak indul. Használjon inkább alumínium fóliát.

Így tároljuk a darált húst, ha otthon készítjük el

Mit kezdjünk a szilvával? 3 tipp az ősz kedvencéhez!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink