A darált hús igazi Joker a konyhában, hiszen rengeteg rakott étel elkészíthető vele. Ám nem mindegy, hogy a boltban vesszük, vagy otthon daráljuk, ahogyan az sem, hogy hogyan tároljuk a fagyasztóban!

Így tároljuk a darált húst, ha otthon készítjük el

Egy kezdő háziasszonynak (vagy úrnak) ritkán van otthon húsdarálója, és ha még lenne is, lássuk be, elég macera elővenni, használni és elmosogatni. Az otthoni darálás mellett szól viszont, hogy sokkal szélesebb lesz a választék (a boltban általában csak disznó- vagy marhahús kapható darálva), és garantáltan szép, friss húsból dolgozhatunk (a darálékba némely hentesek szeretnek mindenféle bizonytalan korú húscafatot meg jó sok mócsingot belevegyíteni).

Ha van kézi vagy elektromos szerkentyűnk, jó megoldás, ha egyszerre veszünk egy nagyobb adag húst, alaposan megmossuk, leszárítjuk, ledaráljuk, és kis adagokban lefagyasztjuk. Ha van kicsi aprítógépünk, azzal is tudunk darálni: a húst felkockázzuk (könnyebben megy, ha kicsit fagyos), és több kis adagban pépesítjük. Könnyen romlik, tehát nagyon vigyázzunk, hogy mindig megfelelően hűtsük.

[eadvert]

Ha mégis készen vesszük a darált húst, akkor csak megbízható hentesnél tegyük, lehetőleg ne előre daráltat, hanem vegyünk egy darab tőkehúst, és daráltassuk le vele. A nagy élelmiszer-áruházakban a csomagoláson rajta van a zsírtartalom, a gyártási és a lejárati idő, ne felejtsük el tanulmányozni. Ha nem járt le a szavatossági idő, de nem tetszik a hús színe, ne vegyük meg!

Öt szuper recept darált hússal!

Darált húsos zöldséges lepény

Rakott krumpli darált hússal és paradicsommal

Mascarponés-parajos tészta darált marhahúsos, tojásos töltelékkel

Töltött cannelloni gyöngybabos-húsos töltelékkel

Tejfölben sült húsgombóc

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.