Len- vagy chia mag
[eadvert]
Összetartja a masszát és puha állagot eredményez kenyér, muffin, aprósütemények esetén. 1 tojás kiváltására keverj össze 1 ek frissen őrölt len- vagy chia magot 3 ek vízzel.
Szódabikarbóna ecettel
Laza lesz tőle a tészta, az ecet ízét pedig egyáltalán nem lehet érezni a kész sütiben. 1 tojás kiváltására 1 tk szódabikarbónát keverj össze 1 ek normál ecettel.
Keményítő
Kötő- és sűrítőanyagként is funkcionál. Semleges íze miatt édes krémekhez éppúgy használhatod, mint sós ételekhez (pl. rösztihez). 1 tojás kiváltására 2 ek kukorica- vagy burgonyakeményítőt keverj össze 3 ek vízzel.
Almaszósz vagy banánszósz
Szaftos és laza lesz tőlük a tészta. Vedd számításba, hogy a sütiben érződik majd kissé az ízük. 1 tojás kiváltására használj 3/4 dl almaszószt vagy pürésíts 1/2 banánt.
Joghurt
Kiváló tojáspótló süteményekhez, főleg muffinhoz és cupcake-hez. 1 tojás kiváltására 2 ek natúr joghurtot adhatsz a tésztamasszához.
A Mindmegette.hu oldalán további 3 tojáspótló alternatívát találsz.
Így lesz tökéletes a petrezselymes újkrumpli – 3 egyszerű lépésben!