Mindenkinek ismerős lehet a probléma: nyakig lisztesen rájössz, hiányzik valami a hozzávalók közül. Ha a kamrapolcon nem találod, helyettesítheted mással, és a sütemény vagy a torta mégis sikerülni fog.

Elfogyott egy hozzávaló? Ezzel helyettesítheted!

TOJÁS
Egy tojás kiváltható 2 ek víz, 1 ek növényi olaj és 1/2 tk sütőpor keverékével.

[eadvert]

SÜTŐPOR
A kevert tésztában 1 ek sütőport 1 ek rummal vagy 1 ek konyakkal helyettesíthetsz.

TEJ
A sűrített tejet vagy a tejszínt hígítsd fel 1 : 1 arányban vízzel!

PORCUKOR
A kávédarálóba tegyél 1 csésze kristálycukrot meg 1 ek étkezési keményítőt, és daráld kb. 2 percig! Egyébként a sütemény feleannyi cukorral is sikerül, és ugyanolyan finom.

ZSEMLEMORZSA
A tepsi, illetve a tortaforma kikenéséhez, vagy az omlós tésztára, a gyümölcsök alá használhatsz pl. szétmorzsolt kétszersültet, darált olajos magvakat (pl. diót vagy mogyorót), kókuszreszeléket, esetleg kakaóport.

CUKOR
Édesíts egyszerűen mézzel! Vigyázat, ez édesebb: 10 dkg cukor 7,5 dkg méznek felel meg.

VAJ
Tegyél 5 dkg vaj helyett a süteménybe 10 dkg túrót! A margarin is jó vajpótló.

LISZT
Darált olajos magvakkal vagy búzadarával kiválthatod a lisztet. A felét helyettesítsd étkezési keményítővel, így finom, könnyű lesz a tészta.

5 tipp, hogy tökéletes legyen a piskótatkerecs – alaprecepttel!

3 tipp a tartármártáshoz

Így készíts csomómentes és ízletes rántást

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink