Ha hirtelen ugrik be valaki hozzánk egy kávéra vagy egy italra, szeretjük pár falattal is vendégül látni. Két remek őszi vendégfogadó falatot ajánlunk, mutatósak, elegánsak, és hamar összedobhatóak.

Etessük szőlővel a vendéget!

Most érik a szőlő, az alma, a körte, a szilva, a legtöbb családban van egy tálnyi otthon ilyenkor ezekből a finom őszi gyümölcsökből. Ha váratlan vendégek toppannak be, gyorsan összerakhatunk pár finom falatot.

[eadvert]

A krémsajtos, szőlőragus szendvicsben izgalmasan keveredik az édes és a sós íze, elég laktató is. A leszemezett, esetleg kimagozott szőlőt egy kis olívaolajon egy ágacska rozmaringgal addig sütjük, míg a szemek kicsit meg nem rogynak, és levet nem eresztenek. Sütés közben sóval ízesítjük, a végén meglocsoljuk sűrű balzsamecettel. Kidobjuk belőle a rozmaringágat, kihűtjük. Amíg hűl, megpirítunk pár vékony szelet kovászos kenyeret. A pirítósokat vastagon megkenjük krémsajttal, és kanalazunk rájuk a szőlőraguból.

A gyümölcsnyárs még egyszerűbb, megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk a kéznél lévő gyümölcsöket. Tetszőleges sorrendben fapálcikára húzzuk. Ha a gyümölcsdarabkák közé pirított kiflikarikákat és/vagy sajtkockákat húzunk, akkor még tartalmasabb lesz.

Ha pedig csurig van a kamra mindenféle finomsággal, állítsunk össze egy sajtos-gyümölcsös kínálótálat:

Átugrotok egy pohár borra?

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.