Az egyik legnépszerűbb süteményünk, hagyományosan cukrozott dió és savanykás baracklekvár kerül az omlós tésztarétegek közé, tetejét pedig fényes csokimáz fedi. Nincs igazi szezonja, a cukrászdákban szinte mindig kapható, de leggyakrabban húsvétkor és karácsonykor készítjük.

Gáspár Bea megmutatja a tökéletes zserbó receptjét

Az eredeti receptet névadója, a svájci származású Gerbaud Emil cukrász álmodta meg, aki bejárva Angliát, Franciaországot, Németországot, Franciaországot, végül Kugler Henrik hívására 1884-ben Budapesten telepedett le, hogy az előkelő belvárosi cukrászda vezetését átvegye.

A svájci cukrász nem okozott csalódást: rövid idő alatt több újítást is bevezetett. A választékát különleges, új termékekkel bővítette: bonbonokkal, cukorkákkal, vajas, párizsi és más hasonló krémekkel, teasüteményekkel, még egy kis csokoládégyárat is berendezett üzletében, amelynek legkedveltebb terméke a konyakos meggy lett, na és persze a zserbó.

A klasszikus zserbó a csoki-dió-sárgabarack isteni hármas tökéletes ízkombinációjának köszönheti népszerűségét, valamint annak, hogy soká eláll, sőt… minél többet pihen, annál finomabb. Tésztája minden esetben omlós, pici élesztővel könnyített, de keleszteni csak az összeállítás után kell.

A Mindmegette meghívta konyhájába Gáspár Beát, aki megmutatta, ő hogyan készíti a zserbót. Bea zserbó receptjét megtaláljátok a Mindmegettén.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.