Egy hónap sincs már húsvétig, bár most szokatlan érzésekkel várjuk ezt az ünnepet. A családok a négy fal közé szorultak, viszont így nagyobb hangsúlyt kapott az otthoni főzés. A Vidék íze április magazinjából izgalmas desszerteket, főételeket készíthet el a családdal. Lapunkat nemcsak az újságos standokon, hanem a digitalstand.hu-n is megvásárolhatja.

Húsvéti fogások – Megjelent a Vidék Íze áprilisi száma

Április 12-én ünnepeljük idén a húsvétot, így nem is kérdés, hogy az április lapszámunkban számos olyan ételreceptet talál, ami a húsvéti ünnepi asztal dísze lehet. Idén a nagy ünnepi várakozás elmarad a koronavírusos-járvány miatt. A családok a négy fal között töltik a napokat, főzésre viszont így több idő jut. A meghitt, családias húsvéthoz pedig remek recepteket ajánlunk.

Tojásos finomságok
Sonka, tojás és kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. A hagyományos tojáskrém és töltött tojás helyett próbáljon ki valami újat! Április számunkban olyan finomságok receptjét találja meg, mint például a bundázott töltött tojás, vagy fitt tojássaláta.

Tavaszias ízek
A hosszú tél után nagyon várjuk már a tavaszt és a jó idővel együtt az idény zöldségeket, gyümölcsöket. A főételek, köretek, mártások között medvehagymával, újhagymával, spárgával és retekkel készült ételeket is talál. Készítse el a medvehagymás sajtmártást, amely tökéletesen passzol húsok mellé is, vagy ünnepi és vasárnapi ebédnek is remek választás a juhsajttal töltött csirkemell retekkel és lila hagymával. Természetesen húsvétra is ajánlunk ünnepi főételeket, például a kalácstésztában sült sertésszüzet.

Desszertek, sósak
Lehet, hogy idén húsvétkor elmarad a rokonok, barátok látogatása, de olykor jól esik egy-egy szelet süti, vagy sós ropogtatni való, akkor is, ha le kell mondanunk a vendégvárásról. Mivel húsvét nincsen répatorta nélkül sem, egy mentes répatorta és egy narancsos-répás túrótorta receptjét ajánljuk az ünnepekre. Ha pedig valami sósra vágyik a család, akkor a sós rúd mellett érdemes kipróbálni a szezámmagos háromszöget.

A Vidék íze április számát digitálisan is meg tudja vásárolni, a digitalstand.hu oldalán. Itt bele is lapozhat a termékben.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.