ÍGY LESZ CSOMÓMENTES A RÁNTÁS
– Nem lesz csomós a rántás, ha a lisztet a hideg zsiradékba kevered el, és csak utána teszed fel a tűzre.
[eadvert]
– A rántás nem lesz csomós, ha felengedés előtt sót teszel bele.
– Nem lesz csomós a rántás, ha lehúzzuk a tűzről, felöntjük egy pohár hideg vízzel, majd 5 perc állás után a habverővel szétkeverjük.
ÍGY LESZ ÍZLETESEBB A RÁNTÁS
– A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!
– A zöldségek főzővizét ne öntsd ki (sok értékes tápanyag és vitamin található benne). Felhasználhatod levesekhez, főzelék készítéséhez vagy rántás hígításához.
– A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.
– A krumplifőzelék sokkal finomabb, ha a rántásnál a krumpli főzőlevét használjuk.