A jó petrezselymes újkrumpli belül puha, kívül aranybarna és ropogós, és az ízének némi extraszűz olívaolajjal adhatunk egy plusz karaktert. Nem csak köretként, de húsmentes főételként is megállja a helyét, némi salátával körítve.

Így lesz tökéletes a petrezselymes újkrumpli – 3 egyszerű lépésben!

1. Alaposan megmossuk az újkrumplit, majd falatnyi darabokra vágjuk. Nem kell meghámozni! Ezután egy vastag fenekű, tapadásmentes serpenyőbe tesszük. Megsózzuk, öntünk rá 3-4 mm vizet, meglocsoljuk alaposan olívaolajjal, majd lefedjük és elkezdjük főzni közepes lángon.

[eadvert]

2. Letakarva, nagyjából 10 percig pároljuk a krumplit, aztán fedő nélkül sütjük tovább. Ekkorra a víz már szinte teljesen elpárolgott. Amikor a krumplidarabok alja elkezd barnulni, nény percenként egy lapos fakanállal óvatosan átkeverjük. Ezt addig csináljuk, míg a krumpli mindenhol szép, aranybarna nem lesz. Ha útközben túlságosan kiszáradna, adjunk hozzá még 1-2 evőkanál olívaolajat.

3. Apróra vágjuk az alaposan megmosott friss petrezselymet. Amikor a krumpli már kész, rászórjuk, aztán átkeverjük, és már tálalhatjuk is.

5 tanács, ami jól jön, ha újkrumpliból készül az ebéd

Újburgonyás tavaszi zöldségtál – mi fő a főszerkesztő fazekában?

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink