Itt a farsang, ilyenkor elengedhetetlen, hogy megtanuljunk szalagos fánkot sütni. Farkasinszki Ildikó egy csokis, vaníliás és lekváros töltelékkel töltött habkönnyű szalagos fánkot sütött a Mindmegette.hu konyhájában, mutatjuk is, hogyan.

Így lesz tökéletes a töltött szalagos fánk

1. A szalagos fánk titka, hogy nagyon alaposan ki kell dolgozni a tésztát, hogy laza és foszlós legyen, különben sűrű lesz és nem alakul ki a szalag, mert a sok vaj lehúzza.

2. A só és az élesztő soha nem találkozhat közvetlenül, így a sót mindenképp keverjük el alaposan a lisztben, mielőtt hozzáadjuk a felfutott élesztőt.

3. A tésztát addig dagasszuk, amíg elválik a tál falától.

4. Kelesztés előtt olajozzuk be a tészta felületét, nehogy kiszáradjon, majd egy tiszta konyharuhával takarjuk le, és langyos helyen 1 óra alatt kelesszük a duplájára.

5. A megkelt tésztából egyforma nagyságú adagokat vágjunk, ehhez használjunk konyhai mérleget.

6. A fánkokat 160-170 fokos olajban süssük ki! Ha túl forró az olaj, megégnek, ha nem elég meleg, akkor megszívják magukat olajjal.

7. A fánkokat fordítva kezdjük el sütni, vagyis azt az oldalukat tegyük az olajba, amelyik eddig felül volt. Fedjük le, süssük 1,5 percig, majd fordítsuk meg, és már fedő nélkül süssük készre további 1,5 perc alatt.

8. Töltéshez előbb lyukasszuk ki a fánkokat egy hurkapálcával, majd használjunk fánktöltő csővel ellátott habzsákot.

A töltött szalagos fánk receptjét megtalálod a Mindmegette.hu-n.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.