Azt mondják, hogy akkor tökéletes a grízgaluska, ha nem túl kemény, de nem is esik szét, ha hozzáérsz a kanálla. A megfelelő állagot persze nem egyszerű elérni, de ezzel az alaprecepttel plusz a két apró trükkel biztosan sikerülni fog!

Így lesz tökéltes és habkönnyű a grízgaluska!

Ha azt szeretnéd, hogy a grízgaluskád tökéletes legyen, akkor mutatunk két szuper trükköt, melynek segítségével garantált a remegős állag és az extra ízletes levesbetét.

DARAGALUSKA ALAPRECEPT
Hozzávalók:

1 db tojás

3 ek olaj
6 ek búzadara
bors
szerecsendió
petrezselyem
2 db erőleveskocka

Elkészítése:

1. A grízgaluska elkészítéséhez a tojást és a sót villával felverjük.

2. Hozzáadjuk az olajat, a grízt és a fűszereket. Jól összekeverjük, és minimum fél órát a hűtőben pihentetjük.

3. Közben 1 liter vizet felforralunk, az erőleves kockákat feloldjuk benne – vagy, ha van a kész alaplevet -, és lassú tűzön felforraljuk. Ezt követően teáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat.

4. A levesbetét akkor készült el, ha az összes galuska feljött a víz felszínére, és innen számítva még további 5 percig főztük.

5. A grízgaluskát tányérra szedjük, leves mellé kínáljuk.

TIPP: A daragaluska tésztájába mindig tegyünk egy gondolatnyi sütőport. Így sokkal finomabb, „remegősebb” lesz!

TIPP: Ha igazán finom grízgaluskát akarunk készíteni, akkor előző nap főzzük meg a húslevest. Ha kihűlt, tegyük az átszűrt levest a hűtőbe. Másnap tálalás előtt szedjük le a tetejéről a zsírt, és használjuk azt zsiradéknak a galuskához. Így benne lesz a leves finom íze is, ráadásul a leves sem lesz zsíros.

Falusi zöldborsóleves krémsajtos daragaluskával

Tejszínes borsóleves zöldséges daragaluskával

Finom murokleves májas daragaluskával

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink