Igazából nyáron szeretünk bő olajban sütni, sarkig tárjuk az ablakokat, vagy kimegyünk a teraszra sütögetni, szóval meg tudjuk akadályozni, hogy olajszag terjengjen a lakásban. A nyári zöldségekhez nagyon jól illik a japán mártótészta, a tempura, sokkal könnyebb lesz a bunda, mintha hagyományos panírt (liszt, tojás morzsa) használnánk.

Japán módszer – mi is az a tempura?

A tempura eredetileg a japán konyha egyik módszere a különféle ételek bő zsiradékban történő sütésére. Lisztből és/vagy keményítőből, tojásból és jeges vízből tésztát kevernek, és közvetlenül sütés előtt belemártják a felaprított, sütni kívánt zöldséget, halat, leveleket stb. Utána 180 fokra felforrósított olajban pár perc alatt megsütik. Ezt az eljárást valamikor a 16. században portugál misszionáriusoktól vették át a szigetországban. A könnyű mártótésztát különféle fűszerekkel ízesíthetjük (só, bors, fokhagyma stb.) Minél hidegebb a tempura, annál ropogósabb lesz a végeredmény.

Almás-sajtos csicsókasaláta zöldségtempurával

Zöldségfalatok tempurában

https://videkize.hu/recept/tempuraban-sult-husos-toltott-paprika-zoldseges-fejtettbab-raguval/

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink