Nem hiányozhat az ünnepi asztalról a leves! Ám, amennyire konkrét étel karácsonykor a kacsa, a hal, a töltött káposzta, vagy a mákos guba, úgy levesben sokan, sokfélét készítenek. Nekik kedveskedünk friss lapszámunkban az alábbi receptekkel: Fácánerőleves borókás-zöldséges piskótával; Húsgombócos, káposztás, tárkonyos bableves; Mediterrán halleves; Promontor-húsleves grízgaluskával, zöldségekkel és marhanyakkal
Decemberben megugrik a halfogyásztás, hiszen karácsonykor gyakran kerül: ponty, harcsa, lazac, vagy egyéb hal az asztalra. Ha szeretnénk túllépni a hagyományos paprikás lisztben sült halon, akkor érdemes fellapozni a Vidék íze decemberi kiadványát! Ízelítő a halas ételeinkből: Lazacsteak parajos tésztával és vajon sült gyümölcsökkel; Pontypaprikás túrós csuszával; Rácponty másként
Szárnyasokat is szívesen készítünk, persze szigorúan karácsonykor, hiszen ha szilveszterkor ilyen húst eszünk, elszáll a szerencsénk. Ám, ha gyorsan szeretnénk, valami finom főételt készíteni, akkor a csirkével, pulykával, kacsával, karácsonykor sem hibázhatunk. Receptjeink a friss lapszámunkban: Aszalt paradicsomos töltött csirkemellfilé; Datolyás, fügés pulykarolád; Egészben sült pulykamell áfonyás kalácspudinggal; Kakukkfüves fácánsült; Ketchupos csirkecomb burgonyával
Nincs karácsony DESSZERT nélkül! Néhány napja a Facebook-oldalunkon megszavazták olvasóink, hogy a zserbó a kedvenc karácsonyi sütemény, ám nemcsak nekik, hanem azoknak is próbálunk hasznos receptekkel szolgálni, akik a stollent, fatörzset, vagy a mézeskalácsot kedvelik.
További receptek, ételek, karácsonyi érdekességek, tippek és trükkök a Vidék íze decemberi kiadványában!
[eadvert]