Március 24-étől már kapható az újságárusoknál a vadonatúj számunk. Sok húsvéti recepttel, ajánlunk többféle előételt, levest, főfogást és desszertet. Sütöttünk pár kalácsot, készültek sós rágcsálnivalók, és tortává alakítottunk pár falusi klasszikust. Az ünnep utáni napokra sonkafőzőlével készült tartalmas leveseket, medve- és újhagymás fogásokat kínálunk.

Megjelent a Vidék íze áprilisi száma!

Friss számunkat úgy állítottuk össze, hogy találjanak benne recepteket az ünnepi időszakhoz és az azt követő tavaszi hétköznapokhoz is. Sok jó fogást kínálunk a húsvéti kisebb-nagyobb vendégjáráshoz. Ha sokan jönnének, készítsék el a nagy húsvéti menünket, előételekkel, tartalmas levessel, kétféle főfogással. Ha kevesebben lesznek, akkor csak szemezgessenek a remek fogásokból. Ünnepi kínálóasztalunkon többféle nagy klasszikus is szerepel, egy része tortaformátumban (méteres kalács, lipcsei szelet, Lajcsi-szelet, stb.), ajánlunk pár érdekes kalácsot és egyszerű sós rágcsálnivalókat is. Az ünnepek után mindig marad valami, a sonka főzőleve, pár szelet hús, néhány főtt tojás, ezekből főztünk tartalmas, jóízű ételeket, így pár napig még meg tudjuk oldani az étkezést az otthoni készletekből. Április a zsenge hagymák szezonja is, ajánlunk pár egyszerűen és gyorsan készíthető fogást medve- és újhagymával egyaránt.

[eadvert]

Sok jó olvasnivalót is találnak az áprilisi számban. Déri Szilvia, a Házisáfrány blog gazdája két szuper húsvéti kalácsot ajánl, bemutatjuk a Lashka Tésztaműhelyet és a Pán Bisztrót is. O. Horváth György a füstös konyhájában két remek gombócos ételt készített, amelyek nagy családi összejöveteleken is megállják a helyüket.

Mától kedvcsinálóként itt is olvasható lesz pár recept a friss számból (medvehagymás-banonös mini farfalle, meggyes keksztekercs, töltött dagadó zöldséges kifliburgonyával, borsikafüves bárány káposztás sztrapacskával).

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.