Friss számunkat úgy állítottuk össze, hogy találjanak benne recepteket az ünnepi időszakhoz és az azt követő tavaszi hétköznapokhoz is. Sok jó fogást kínálunk a húsvéti kisebb-nagyobb vendégjáráshoz. Ha sokan jönnének, készítsék el a nagy húsvéti menünket, előételekkel, tartalmas levessel, kétféle főfogással. Ha kevesebben lesznek, akkor csak szemezgessenek a remek fogásokból. Ünnepi kínálóasztalunkon többféle nagy klasszikus is szerepel, egy része tortaformátumban (méteres kalács, lipcsei szelet, Lajcsi-szelet, stb.), ajánlunk pár érdekes kalácsot és egyszerű sós rágcsálnivalókat is. Az ünnepek után mindig marad valami, a sonka főzőleve, pár szelet hús, néhány főtt tojás, ezekből főztünk tartalmas, jóízű ételeket, így pár napig még meg tudjuk oldani az étkezést az otthoni készletekből. Április a zsenge hagymák szezonja is, ajánlunk pár egyszerűen és gyorsan készíthető fogást medve- és újhagymával egyaránt.
[eadvert]
Sok jó olvasnivalót is találnak az áprilisi számban. Déri Szilvia, a Házisáfrány blog gazdája két szuper húsvéti kalácsot ajánl, bemutatjuk a Lashka Tésztaműhelyet és a Pán Bisztrót is. O. Horváth György a füstös konyhájában két remek gombócos ételt készített, amelyek nagy családi összejöveteleken is megállják a helyüket.
Mától kedvcsinálóként itt is olvasható lesz pár recept a friss számból (medvehagymás-banonös mini farfalle, meggyes keksztekercs, töltött dagadó zöldséges kifliburgonyával, borsikafüves bárány káposztás sztrapacskával).