Júniusban végre elérkezünk a zavarba ejtő bőséghez, nem is tudja az ember, mit válasszon a rengeteg friss zöldség és gyümölcs közül. Mi is ezzel küzdünk ilyenkor, sokkal több ötletünk lenne, mint amennyi helyünk van a nyomtatott lapban. Úgy állítottuk össze az e havi menüt, hogy azért minden újdonsághoz adjunk pár jól használható, nem túl bonyolult receptet. Mivel a zsenge zöldborsót frissen főként ebben a hónapban élvezhetjük, sokfélét főztünk vele, ha jó a termés, egész héten ehetjük, nem fogjuk megunni. Az újkrumplihoz is van pár jóízű ötletünk. Nyár elején már megjelennek a kis bébitökök, fantasztikus főzelékek, rakottasok készülhetnek belőle.
[eadvert]
Mindenki imádja a brassóit, és minden házban másként készül. Mi négyfélét is főztünk, lehet közülük válogatni.
Szerencsére ebben a hónapban valószínűleg már találkozhatunk a barátainkkal és a rokonainkkal. Nyárköszöntő vendégfogadó asztallal készültünk, rajta sok-sok szezonális ínyencség.
Sütöttünk többféle csodás desszertet, eperrel, cseresznyével, ribizlivel, illatos levendulával. A házi sütemények ilyenkor a legfinomabbak, amikor friss gyümölccsel tudjuk készíteni. Ajánlunk pár nagy klasszikust is a hagyományos ízek kedvelői számára.
A következő napokban kedvcsinálóként pár receptet felteszünk a honlapra. Hamarosan itt is olvashatják a zalai brassói, a zöldborsós csirkemáj, a pudingos cseresznyés tekercs és a tejfölös citromtorta leírását.