Megjelent a Vidék íze magazin februári száma!

 

A tél végén csupa kényeztető fogás fő a fazekainkban. Ez nem a különlegességek időszaka, még a vendégeket is a jól bevált, jól ismert gyerekkori ízekkel várjuk. Szerencsére elég messze van a bikiniszezon, szóval még a kalóriákat sem számoljuk olyan nagyon, de kell is az energia a hideg időben, salátán és csirkemellen nem jutnánk el márciusig. Nagy kedvencek a mindenféle selymes, ízes, tartalmas levesek. Utánuk pedig valami házi tészta, palacsinta, pogácsa, amihez épp kedvünk van. A közös asztalunkon ilyen összeállítást ajánlunk a figyelmükbe. Simogató fogások a jól ismert egytálételek is. Általában viszonylag olcsó húsfélék szerepelnek bennük, zöldségekkel, rizzsel, krumplival összerakva. Még az is nagyon szuper bennük, hogy egyszerre jó nagy adag készíthető, két-három napra is megvan a főtt étel, melegítve sokszor még finomabbak, mint frissen.

Február a farsang időszaka is, ezek a mulatságok is jó lehetőséget nyújtanak a tél végi rosszkedv elűzésére. Jó sokféle fánkkal készültünk, van miből válogatni. A klasszikus, kelt tésztás fánkból többféle is készült. A kezdő háziasszonyok kedvence a kevert tésztás, színes amerikai fánk és a villámgyors csörögefánk, ezekhez is adunk recepteket. A kicsit gyakorlottabbaknak pedig az égetett tésztás különlegességeket ajánljuk. A csinos apácafánk és a francia choux közeli rokonai a mindenki által ismert képviselőfánknak. Mutatósak és nagyon finomak, bármilyen ünnepi asztalon megállják a helyüket.

A következő napokban pár kedvcsináló receptet itt is megosztunk a friss számból. A menü: kakukkfüves gombakrémleves sült tésztával, kolbászos pogácsa, vadas marha pirított zsemlegombóccal, apácafánk.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.